Sağlık

Partnerinize “Bir Mola Verelim” Demeden Önce Düşünmeniz Gereken 12 Şey

Bir ilişkide orta yolu bulmak her zaman ayrılık anlamına gelmez. Aksine doğru zamanda ve yanlış yerde verilen bir orta halkaya çok daha güçlü dönmenizi sağlar. Olağan altın kuralları uygulama kuralı ile…

Peki nedir bu kurallar? Birlikte görelim!

???

1. İlişkide olmak isteyip istemediğinize karar verin.

Mola verme kararı alırken bağ durumunu gözden geçirmek ve olmak istediğiniz yerde olup olmadığınızı sorgulamak en iyisidir. Hayatın akışına bağlı olarak zaman zaman mesleğinize, okulunuza ya da kendinize odaklanmak isteyebilirsiniz ve bu esnada ilgilenmeniz sizin için sakıncalı olabilir. Bu nedenle karşınızdakini hala severken bile bağını ortaya koyma kararı alabilir ve özgürce yapmak istediklerinize odaklanabilirsiniz. ✌️

2. Bağın zehirli olup olmadığını sorun.

Bazı ilişkiler zamanla toksik bir döngüye girer ve her iki tarafa da zarar vermeye başlar. Aranızdaki duygular yüzünden böyle bir bağınız olduğunu fark etmek her zaman o kadar kolay olmayabilir. Önemsediğiniz biriyle yaşadıklarınızın savurgan ve zorlayıcı olduğunu düşünüyorsanız, ancak o kişiden tamamen kopamıyorsanız, bir medyum vererek bazı şeyleri daha iyi hale getirebilirsiniz. En azından bu durumda daha sağlıklı bir sürece girmiş olursunuz. ?

3. Orta, alakayı bitirmeye hazır olmadığınız zamanlar için uygun bir seçimdir.

Ayrılmak için mantıklı sebepleriniz olsa da tam olarak ne yapacağınıza karar veremeyebilirsiniz. Böyle bir durumda yapılacak en iyi şey, ilişkiye biraz boşluk bırakmak ve kendinize dönmektir. Yaşadıklarınızı ve deneyimlemek istediklerinizi gözden geçirmeye yönelik bu verimli süreç, bağlantıya yeniden ve çok daha güçlü bir şekilde dönmenize yardımcı olabilir.

4. Sarsıcı bir durumla karşılaştığınızda kısa bir ara verebilirsiniz.

Hepimizin hayatında zaman zaman bizi derinden etkileyen olaylar olabilir ve bu sarsıcı durum bağ dahil pek çok şeyi etkileyebilir. Duygusal olarak yıprandığınızda ve tam olarak ne yapacağınızı bilemediğinizde partnerinizle sağlıklı bir bağ kuramayabilirsiniz. Kaza, kötü haber ya da ihanet gibi durumlarda en iyisi durup düşünmek. ✋

5. Karşınızdaki kişinin gerçek kişi olduğundan emin değilseniz ortasını vererek bazı şeyleri öğrenebilirsiniz.

Bazen iş yukarıdakilerden daha ciddidir ve karşınızdaki kişinin gerçekten aradığınız kişi olup olmadığını sorgulamanıza neden olabilir. Partnerinizle sadece yalnız kalmaktan korktuğunuz için birlikteyseniz, bu ilgi yeterince iyi bir ilişki olmayabilir. Ama bağlılığınız derin bir aşktan kaynaklanıyorsa, tam olarak olmak istediğiniz yerdesiniz. Bunu anlamak için ilişkiye uzaktan bakıp karar vermeniz gerekebilir. ?

6. Bazı kurallar belirleyin.

Yukarıdaki durumların sonunda ortasını vermeye karar verdiyseniz mutlaka uygulamanız gereken bazı şeyler var.

Bunlardan ilki, ortasını vermiş olsanız bile belirli kurallara göre hareket etmeniz gerektiğidir. Yani bu süreçte yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız konusunda partnerinizle net bir şekilde konuşmanız gerekiyor. Aksi halde orta dönemde yaptıklarınız her zaman karşınıza çıkabilir ve dikkatleri üzerinize çekmek için çok geç olabilir. ⚠️

7. Nedenini açıkça paylaşın.

Neden bir ortama ihtiyaç duyduğunuz hakkında konuşmak, bu zamanda yapmanız gereken şeylerden biridir. Çünkü bazen sizin için durum net olsa da karşı taraf için birebir bir durum olmayabilir. Hayatınızda veya bağlantınızda düzeltmeniz gerekenleri partnerinize açıklamazsanız, ortadan kaybolma sonrasında da aynı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

8. Süreyi ayarlayın.

Tüm bunlara ek olarak vereceğiniz ortanın süresine de karar vermelisiniz. Örneğin; Önünüzde kurs, okul, eğitim gibi güçlü bir süreç varsa bağlantıyı devam ettirmek için onun tamamlanmasını bekleyebilirsiniz. Ya da bazen partnerinizle mutlaka 1 hafta ya da 1 aylık bir zaman dilimine karar verebilirsiniz. Burada önemli olan doğru ve sağlıklı bir zamanda karar vermektir. Ancak aşırı genişleyen ortaların her zaman kalıcı ayrılık riski taşıdığını unutmamalısınız!

9. Zamanınızı verimli kullanın.

Molalarınızda zamanınızın sınırlı olduğunu bilmeli ve bu zamanı en uygun şekilde değerlendirmelisiniz. İlginizi daha sağlıklı bir şekilde sürdürmek için arada iletişim becerilerine, kendini ifade etme yollarına ya da başa çıkma tekniklerine yönelebilirsiniz. Bu arada neden orta verdiğinize bağlı olarak iş ve okul odaklı çalışmalar da yürütmeniz gerekebilir.

10. Kendinizi dökün.

İlişkinin ortasındayken bir uzmanla veya arkadaşlarınızla konuşarak rahatlamanız da çok değerli. Çünkü başkalarından konuşmak ve fikir almak gelecekte ilişkinizi nasıl sürdüreceğiniz konusunda size yardımcı olabilir. Ancak bu dönemde dış etkenlere çok fazla maruz kalmamaya özen göstermeli ve her zaman kendi kararınızı vermelisiniz. Bu nedenle son karar aşamasında partnerinizle konuşmaya ve ortak bir duygu bulmaya da özen göstermelisiniz. ✌️

11. İlişkide önemli zorluklar olduğunda orta yolu bulmak tehlikeli olabilir.

İlişkinizde daha önemli sorunlar varsa ve bazı parçalar yerinde değilse orta yolu bulmak her zaman tehlikelidir. Özgüven sorunu yaşarken partnerinize bir orta yol vermek istediğinizi söyleyerek bu sorunu bir sonraki aşamaya taşıyabilirsiniz. Bu nedenle, işler dayanılmaz hale gelebilir. Sonuç olarak böyle durumlarda ara vermek yerine aranızdaki bağları güçlendirmeye çalışmanız daha gerçekçi olacaktır. Bunun için çift terapisi gibi profesyonel teknikleri uygulayabilirsiniz.

12. Ayrılma ihtimalini göz ardı etmeyin.

Tüm bunlara rağmen ilişkiden istediğinizi alamıyorsanız ve kendinizi tamamen güzel hissetmiyorsanız bazı şeylerin modası geçmiş olabilir. Ancak kimse faizi sona erdiren kötü taraf olmak istemediği için bazen orta yol ayrılmadan önce bahane olarak kullanılır. Bir orta yol vererek, ayrılığa giden yolu yumuşatabilir ve nispeten dostça bir ayrılık yaşayabilirsiniz. Ancak burada aradan sonra partnerinize durumu mutlaka açıklamalı ve ona boş yere umut vermemelisiniz. Genel olarak, orta karar vermeden önce ve sonra her şeyi açıkça konuşmak en iyisidir. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu